Chicken tikka masala

En ret fra det indiske køkken. Jeg har lavet den med kyllingebryst, fordi det var det, jeg havde, men den er mindst lige så god, hvis man bruger kødet fra lårene. Ingredienslisten er lang, men det meste er krydderier, som mange som regel har stående.

Ingredienser:

400 g kylling uden ben

Marinade:

1 dl naturel yoghurt

1 fed knust hvidløg

1 tsk revet ingefær

1 tsk garam masala

½ tsk gurkemeje

½ tsk stødt spidskommen

½ tsk chiliflager

½ tsk salt

Sauce:

1 spsk olie

1 spsk smør

1 lille hakket løg

1 fed knust hvidløg

½ spsk revet ingefær

1 tsk garam masala

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk gurkemeje

½ tsk stødt koriander

2 dl tomatpure (eller passata)

½ tsk chiliflager

½ tsk salt

1 dl fløde

½ tsk brun farin

evt. lidt vand, hvis saucen bliver for tyk

Bland alle ingredienserne til marinaden, skær kødet i tern og bland det i. Lad det marinere mindst en halv time – gerne længere.

Varm olien op i en dyb pande eller gryde – det er også her vi laver saucen. Brun kyllingekødet på alle sider og tag det op på en tallerken. Det skal ikke være gennemstegt, da det koger færdigt i saucen.

Kom smørret i den samme pande og steg løgene. Bland hvidløg og ingefær i og steg et par minutter. Hæld resten af krydderierne i sammen med tomatpureen.

Rør det hele godt sammen. Rør salt og farin i. Til sidst røres fløden i og det hele koger lidt, før kyllingekødet kommes tilbage i saucen. Lad det hele koge i ca. 10 minutter. Se på tykkelsen af saucen, om den skal have en smule vand.

Server evt. med naan-brød.

 

 

 

 

 

Skriv et svar