Kaninpate med svampe

En pate kan bruges både som forret, frokostret – eller i madpakken. Det er et hit her hos os. Jeg har givet kaninen følgeskab af nogle karljohan svampe, som har en dejlig kraftig svampesmag.

Ingredienser:

600 g kaninkød uden ben

100 g spæk

15 g tørrede karljohan svampe

1 løg

1 fed hvidløg

salt, peber

2 tsk herbes de provence

½ dl vand fra udblødning af svampene

1/4 dl portvin

7 – 8 tynde skiver bacon til foring af formen

Læg svampene i blød i en halv times tid i så meget lunkent vand, at det lige dækker.

Kanin og spæk skal hakkes, og det gjorde jeg ved at komme det i min trofaste Moulinette. Den hakker med glæde hvad som helst. Jeg hakkede også løg og hvidløg i den. De udblødte svampe hakkede jeg lidt i stykker, og så blev farsen blandet af alle ingredienserne – minus bacon.

Husk at smage til med peber og salt. Hvis man ikke er til rå fars, kan man stege en lille prøve-frikadelle og smage på den.

En pateform fores med bacon.

Farsen fyldes i.

Øverst lægges de sidste skiver bacon.

Pateen bages i vandbad i en 160 g varm ovn. Først en halv time med låg eller folie over, derefter en halv time uden låg. Den skal køle af, og egentlig gerne trække til næste dag i køleskab, før man skærer skiver af den.

 

 

 

 

 

Skriv et svar