Braiserede svinekøller

De havde svinekøller i Brugsen. Sådan nogle havde jeg aldrig lavet før, så det var jeg da nødt til at prøve. Svinekøller er spoleben fra en gris, men jeg synes svinekøller lyder bedre. De tager et stykke tid at tilberede, så jeg fandt endnu en gang slowcookeren frem.

Ingredienser:

2 svinekøller

1 porre

1 pastinak

3 fed hvidløg

1 rødløg

5 dl bouillon

2 dl rødvin

4 spsk tomatpure

et par kviste timian

4 laurbærblade

salt og peber

Olie til bruning

Sådan nogle svinekøller er der faktisk meget kød på. De ser lidt utilnærmelige ud fra den ene side,

men når man vender dem om, kan man se det fine kød. Et eller andet sted indeni gemmer spolebenet sig, men det ser man faktisk først, når køllerne er stegt og kødet har trukket sig lidt sammen.

Køllerne drysses med salt og peber og brunes i olie i en pande. De tages op, og porre, løg, hvidløg og pastinak brunes lidt i den samme pande.

Grønsagerne lægges over i slowcookeren og svinekøllerne ovenpå.

Panden koges af med vin, bouillon og tomatpure. Timian og laurbærblade kommes også i.

Det skal kun lige koge, indtil alkoholen et fordampet, så hældes det også over i slowcookeren.

Slowcookeren tændes på low og får lov at stå i 7 timer. Så tages kødes op, og resten af indholdet blendes til en ensartet sauce, som serveres til kødet evt. sammen med kartoffelmos.

Kødet var så mørt, at benet faktisk kunne pilles ud uden modstand.

 

 

 

 

Skriv et svar