Chiligryde

Her har vi en ret, som tilgodeser min kærlighed til både mexicanske tørrede chilier og smeltet ost. Retten bliver spicy, men har kun en behagelig varme i smagen. Man er ikke ødelagt i munden længe efter, man har spist den. What’s not to like.

Ingredienser:

500 g svinekød i tern

Salt og peber

Olie til stegning

Nogle blandede tørrede chili. Jeg brugte:

3 kashmiri

1 ancho, og

1 cascabel

2 fed hvidløg

1 rødløg

1 rød peberfrugt

1 tsk timian

1 tsk oregano

1 dl bouillon

1 dåse tomatpure

En god portion smeltet cheddar og tortilla-chips til servering

 

De tørrede chilier er meget tørre,

så de skal lige en tur i varmt vand i en halv times tid. Fjern stilkene inden, så vandet kan trænge ind i chilierne og bløde dem op. Når de er udblødt, tages kernerne ud, og de kommes i en foodprocessor eller en anden form for hakke-apparat sammen med hvidløg, løg, peberfrugt i mindre stykker, timian og oregano. Herefter hakkes det til en blød og jævn masse.

Kødet krydres med salt og peber og brunes i en gryde. Chilipastaen tilsættes sammen med bouillon og tomatpure. Retten skal simre i en times tid under låg.

Serveres i dybe tallerkener sammen med tortilla-chips og en god klat smeltet ost ovenpå.

 

 

Skriv et svar