Appelsinsorbet

Her er en skøn frisk is, som er rigtig dejlig, hvis man som jeg ikke er til alt for tunge desserter. Hvis man gerne vil gøre serveringen lidt kraftigere, kan man jo servere et stykke chokoladekage til, men i mine øjne er det absolut ikke nødvendigt.

Ingredienser:

Saft og skræl 4 appelsiner (selvfølgelig ikke overfladebehandlede)

saft af 1 lime

3 dl vand

250 g sukker

1 æggehvide

Skræl appelsinerne meget tyndt, så den hvide hinde ikke kommer med. Kom appelsinskræl, sukker og vand i en gryde og kog det op. Afkøl det bagefter.

Si appelsinskrællen fra. Pres saften ud af appelsiner og lime og bland det med sukkerlagen. Hæld væsken i ismaskinen og start den.

Når massen begynder at danne grød-is, piskes æggehviden let. Den skal ikke være helt stiv.

Hæld æggehviden i ismaskinen til ismassen,

og lad ismaskinen køre, indtil sorbeten er frosset færdig. Kom den i fryseren, hvis den ikke skal bruges med det samme.

 

Skriv et svar