Rødvinsmarineret, tørret nakkefilet

Endnu et af mine tørrings-forsøg. Her bliver kødet ikke kun saltet men marineret, inden det bliver tørret. Og det er et stykke gris, det går ud over den her gang.

Ingredienser:

500 g nakkefilet af svin

25 g havsalt

5 g nitritsalt

5 peberkorn

3 enebær

1 tsk sukker

saft og skal af ½ citron

1,5 dl rødvin (½ dl kan erstattes med portvin)

Knus peberkorn og enebær og bland det med de andre ingredienser og hæld marinaden over kødet. Kom det hele i en pose og luk den godt eller vakuumpak den.

Læg posen i køleskabet i 10 dage. Den må gerne vendes hver anden dag.

Tag kødet ud af posen og skyl det. Tør det let og læg det i en dry-age pose og læg det på en rist i køleskabet.

Hvis man ikke har en dry-age pose, kan man lægge kødet utildækket på en rist, men man skal holde godt øje med, at det ikke kommer i kontakt med andet i køleskabet.

Husk at veje kødet, inden det lægges i køleskabet. Det er tørret færdigt, når vægten er faldet med 30 %. Det tog 5 uger i mit tilfælde.

Kødet ser lidt utilnærmeligt ud, når man lige pakker det ud,

men indeni er det en helt anden sag.

Og der kan skæres de fineste tynde skiver.

 

Skriv et svar