Toastbrød – version 2

Jeg har før bagt toastbrød, men da jeg ikke havde en rigtig toastbrøds-form fik det ikke den rigtige facon. Nu har jeg (selvfølgelig) fået udstyret i orden, så her kommer toastbrød med toastbrøds-facon.

Ingredienser:

750 g hvedemel

½ l lunkent vand

1 dl olie

1 tsk sukker

1 tsk salt

25 g gær

Først vil jeg lige fortælle om min toastbrøds-form.

Den er så fin – helt kvadratisk – og med låg, som slutter tæt, så brødet ikke buer foroven.

Nå, men tilbage til brødet.

Smuldr gæren i det lunkne vand og rør det ud, indtil der ikke er flere gærklumper. Hæld olien i og så mel, salt og sukker. Ælt dejen, indtil den er fin og glat.

Læg husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve i en halv time. Smør formen godt med blødt smør – husk låget.

Tag dejen ud på bordet og ælt den igennem og rul den til en pølse på længde med formen. Del dejen i fire lige store stykker.

De fire stykker vendes og lægges på tværs ved siden af hinanden i formen.

Jeg ved ikke, hvorfor de skal lægges i på denne måde, men det har sikkert noget at gøre med måden de hæver under bagningen. Alle opskrifter, jeg har set, gør sådan, så jeg gør ligeså.

Skub låget på formen.

Luk det helt og lad det efterhæve i 20 minutter.

Brødet skal bages ved 250 grader i 10 minutter, og så skal varmen sænkes til 210 grader, hvor brødet bager videre i 20 minutter. Det er lidt underligt ikke at kunne se, om brødet er bagt, men der må man stole på opskriften.

Brødet skal tages ud af formen med det samme, og her er det så, at man ser, om man har smurt formen godt nok.

Det havde jeg heldigvis, så der var stor glæde over nybagt toastbrød i den rigtige facon.

 

Skriv et svar