Basilikum-sorbet

Jeg plejer mest at bruge basilikum til at lave pesto af. Men det skader jo ikke at forny sig. Denne gang er jeg gået dessertvejen, og det var en succes.

Ingredienser:

300 g sukker

3 dl vand

saft af ½ limefrugt

En stor potte basilikum

1 æggehvide

Kom vand og sukker i en gryde og varm det op, indtil sukkeret er opløst. Kom limesaften i og køl blandingen ned.

Pluk imens basilikummen.

Kom sukkervandet og basilikum i en blender og blend, indtil det er helt findelt. Si det for en sikkerheds skyld.

Blandingen kommes i ismaskinen, som startes, og efter et kvarter piskes æggehviden stiv og hældes i ismaskinen til sorbeten, der er ved at stivne.

Når sorbeten er stivnet, kommes den i en beholder og sættes i fryseren, indtil den skal bruges. Det smager forrygende med friske jordbær.

 

 

 

Skriv et svar