Orzotto med ærter og panchetta

Orzo er en slags pasta, som meget ligner ris i formen, men det er altså pasta. Jeg har tilberedt det på samme måde om risotto. Så hedder det så altså bare orzotto.

Ingredienser:

100 g panchetta (eller bacon)

1 rødløg

2 fed hvidløg

200 g orzo

1 dl hvidvin

ca. ½ l bouillon

100 g frosne ærter

en god klat smør

½ dl friskrevet parmesan + mere til servering

frisk basilikum til pynt

Først svitses panchettaen. Jeg brugte min hjemmelavede, tørsaltede og -modnede, men man kan også bruge bacon.

Tag det op, når det er svitset. Hæld lidt olie på panden, hvis ikke der er nok fedtstof til at stege løgene i. Hak løg og hvidløg og steg dem, til de er klare.

Hæld orzoen på, og lad den suge fedtstoffet op. Hæld hvidvin på, og lad det koge næsten væk.

Hæld nu en skefuld bouillon på ad gangen og lad den koge væk under omrøring. Bliv ved, indtil orzoen er blevet mør. Pas endelig på, at det ikke brænder på.

Hæld ærterne i sammen med panchettaen.

Varm det hele godt igennem og kom smør og parmesan i. Når det er rørt ud, er orzotten færdig. Pynt med frisk basilikum og server med revet parmesan.

 

Skriv et svar