Hvide asparges med kapersbær

Vi elsker jo altså hvide asparges, så når de er i sæson, skal forskellige kombinationer afprøves. De store kapersbær her giver en god kontrast til de milde asparges.

Ingredienser:

6 asparges

5 – 6 kapersbær

lidt olie

et drys salt

Dressing:

2 spsk olivenolie

2 tsk æbleeddike

2 tsk dijonsennep

1 tsk sirup eller honning

 lidt salt

1 tsk tørret dild – eller frisk, hvis man har det

Skræl aspargesene og læg dem i et ovnfast fad.

Fjern stilken fra kapersbærrene og del dem i kvarte på den lange led.

Drys dem over aspargesene, dryp med lidt olie og drys med salt.

Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 10 – 20 minutter – alt efter aspargesenes tykkelse. Rør eller ryst i mellemtiden dressingen sammen. Et syltetøjsglas er fint til formålet.

Når aspargesene er møre, tages fadet ud og dressingen hældes over.

Serveres lune.

Skriv et svar