Nu er det jo ikke altid for- og bagben, vi spiser. Jeg havde et stykke kaninryg, hvor jeg skar de to fine filet’er af. Resten af kødet, som sad på rygbenet, blev skåret af og kom med i stuvningen. Det gode kød skulle ikke gå til spilde. Rygbenet kogte jeg bouillonen på, som skal bruges i retten. (se nu er en glorie vist på sin plads)
Ingredienser:
1 stykke kaninryg (eller 2 kaninfilet’er om man vil)
2 spsk olie
lidt salt og knuste grønne peberkorn
1 kvist timian
Til stuvningen:
3 små chorizo-pølser – mine var dem, de sælger i Irma
1 løg
1 fed hvidløg
5 -6 champignons
1 dåse tomater
2, 5 dl bouillon
1 tsk oregano
1 laurbærblad
½ glas hvidvin
salt og peber
olie til stegning
Kaninfilet’erne skæres forsigtigt af rygbenet, gnides med olie og drysses med timian. Så stilles de til side indtil videre.
Fjern skindet fra pølserne. Det sidder ret løst, så det er ikke noget problem.
Skær pølserne i skiver og hak løg og hvidløg fint. Skær champignons i skiver.
Svits det hele på en pande i nogle minutter. (Her var det så, at jeg også kom den lille rest kaninkød i, som jeg havde skåret af). Hæld oregano og laurbærblad ved sammen med hvidvin. Lad det meste af vinen koge væk. Hæld så de hakkede tomater og bouillon ved og lad det hele simre i 5 minutter. Krydr. med salt og peber.
Find kaninfilet’erne frem igen. Knus de grønne peberkorn, bland salt i og rul kødet heri.
Steg filet’erne på en meget varm grillpande. De skal kun have få minutter på hver side.
Lad kødet trække et par minutter,
inden det skæres i skiver og serveres med chorizo-stuvningen.