Langtidsstegt ribbensteg aka Crispy Porkbelly

PÅ en storm- og regnfuld vintersøndag er det så rart at kunne sætte noget i ovnen lige efter frokost og så hygge sig med andre ting hele eftermiddagen, mens miraklerne sker.

Ingredienser:

Et stykke ribbensteg – størrelsen afhænger af, hvor mange, der skal spise med.

Laurbærblade

Groft salt

Start med at skære ribbenstegen – som helst skal være uden ben – ud i kvadrater. Jeg tror, mine var omkring 7,5 x 7,5 cm. Det var ligesom stegens størrelse, der bestemte det. Jeg lavede 3 stykker på hver led.

Læg stykkerne i et ovnfast fad, gnid dem godt med groft salt og stik et laurbærblad i hvert stykke. Hæld en anelse vand i bunden. Ikke fordi det skal bruges til noget, men bare for, at kødet ikke skal hænge fast i fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 100 grader i 4 timer. Skru op for ovnen til 210 grader og brun kødstykkerne i en halv times tid, indtil sværen er sprød.

Kødets udseende fik mig til at tænke på asiatisk mad, så jeg serverede det sammen med en wokret som denne her – uden kød i selvfølgelig.

 

Skriv et svar