Græskarkernebrød

Endnu en variation over det nemme langtidshævede brød. Her har jeg puttet græskarkerner i – eller som min mand ville sige – fuglefrø.

Ingredienser:

350 g hvedemel

En klump gær på størrelse med 2 ærter

1 tsk salt

1 spsk honning eller sirup

40 g græskarkerner

3 dl vand

Gæren røres ud i vandet, og de andre ingredienser røres i. Dæk skålen med låg eller plastikfilm, og lad den stå på køkkenbordet 7 – 8 timer – eller til næste dag.

Sæt en jerngryde/stegeso i ovnen og tænd ovnen på 240 grader. Lad ovnen varme op en halv times tid, så gryden er blevet ordentligt gennemvarm. Tag dejen ud af skålen og fold den et par gange på en melet overflade, og lad den hvile, indtil ovnen og gryden er varm nok. Tag forsigtigt gryden ud af ovnen – husk grydelapper – og husk at stille den på en varmebestandig overflade. Tag låget af – læg dejen i – og læg låget på igen.

Sæt gryden i ovnen igen og lad brødet bage under låg i 30 min. Fjern låget og lad brødet bage videre i 10 – 15 min., indtil overfladen har den farve, man gerne vil have.

Tag brødet ud af gryden og sæt det til at køle af på en rist.

 

Skriv et svar