Boeuf bourginon

Man skal begynde i god tid, for kødet skal gerne marinere et døgn, før det skal simre i et par timer. Så det er ikke en impuls-ret. Men man bliver belønnet med en skøn sauce.

Ingredienser:

500 g skært oksekød i tern

Marinade:

15 grønne peberkorn (let knust)

1 laurbærblad

1 hakket skalotteløg

2 hakket fed hvidløg

3 dl rødvin

Efter marinering:

Olie til bruning

1 dl marinade

ca. 2 dl oksebouillon

Og til allersidst:

lidt jævning

2 håndskårne skiver bacon – skåret i tern

30 perleløg (jeg brugte frosne)

1 dl ærter (også frosne her)

salt og peber

Start med at blande tingene til marinaden. Læg kødet i en skål og hæld marinaden over. Bland det godt og læg låg på skålen. Stil den i køleskabet til dagen efter.

Næste dag sies marinaden fra – gem den – og kødet brunes i en gryde. Hæld en dl af marinaden ved samt ca. 2 dl bouillon. kødet skal gerne være dækket.

Læg låg på gryden og lad retten simre for svag varme i et par timer.

Imens svitses bacontern og perleløg. Saucen jævnes en lille smule, smages til med salt og peber, og bacontern, perleløg og ærter tilsættes.

Serveres f.eks. med små stegte kartofler.

 

 

Skriv et svar