Lun efterårssalat

Nu er der igen masser af kål i butikkerne. Og i mange farver. Så der er rig mulighed for at lave en rigtig flot ret. Blot vil jeg lige sige, at hvis man bruger grønkål, som jeg gør her, er det en god ide lige at dampe den et par minutter i kogende vand, før man steger den. Ellers bliver den ikke så behagelig at tygge på. Nok må kålen gerne have lidt bid, men ikke så meget – efter min smag i hvert fald.

Ingredienser.

3 – 4 stængler palmekål

2 – 3 stængler rød grønkål

1 bakke friske kantareller

olie til stegning

balsamicoeddike og olivenolie til dressing

høvlet parmesan til at drysse over.

Palmekålen er flot grøn og den røde grønkål giver et fint farvespil.

Skyl og pluk kålen. Her er det så, at man bør dampe grønkålen i lidt letsaltet vand i nogle minutter. Den skal selvfølgelig ikke smatte helt sammen. Lad den dryppe af og steg den så i lidt olie på en stegepande.

Palmekålen er ikke så hårdfør, så den kan man nøjes med at stege i nogle minutter.

Kantarellerne skal børstes og ristes i lidt olie eller smør.

Så anretter man kålbladene på et fad, lægger kantarellerne på, hælder lidt dressing over og slutter med at høvle parmesan ud over det hele. Og der skal ikke spares på parmesanen.

 

 

Skriv et svar