Ravioli med svampefyld

Nu leger jeg med pasta igen. Der er ingen grænser for, hvilke faconer og hvilket fyld – eller sauce, man kan lave. Så jeg har lavet ravioli med fyld af champignons. Og jeg fik lavet fyldet finthakket og blødt nok.

Ingredienser:

1 portion pastadej

1 spsk olie

1 bakke champignons – eller blandede svampe

1 finthakket skalotteløg

1 fed hvidløg

bladene fra en kvist timian

lidt salt

1 spsk ricotta – eller hytteost – eller flødeost

2 spsk friskrevet parmesan

Jeg havde købt sådan en bakke blandede svampe. Der var lidt af hvert i. Dem hakkede jeg.

Så hældte jeg lidt olie på en pande og svitsede de hakkede løg, før jeg tilsatte hakket hvidløg og hakkede svampe.

Jeg lod det hele stege ved ikke for høj varme, indtil det var helt mørt altsammen. Så kom jeg lidt salt ved – og timian.

Jeg lod svampeblandingen køle af, inden jeg puttede den i minihakkeren sammen med ricotta og parmesan.

Det blev blitzet godt og grundigt, så det blev til en jævn brun mos. Det var ikke pænt, men effektivt. Jeg fyldte svampefyldet i en sprøjtepose. Så var det til at styre.

I mellemtiden havde jeg rullet pastadejen ud til lange plader, som jeg lagde på bordet.

Jeg sprøjtede en lile klat svampefyld ud med jævne mellemrum tæt på midten af pastapladen.

Så foldede jeg pastaen hen over og trykkede kanten godt fast, før jeg skar dem fra hinanden

og lagde dem på en tallerken, mens jeg lavede resten.

Raviolierne koges i saltet vand i ca 3 – 4 minutter, alt efter hvor “al dente” man ønsker dem.

Og så er det bare at fiske dem op og servere dem med den sauce, man nu har lyst til. Vi fik denne ragù af hakket svinekød.

 

 

Skriv et svar