Enchilladas med ostesovs

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg et pjattet med retter, hvor man slutter af med at putte det hele i et fad, komme ost på og sætte det i ovnen. Denne ret er i samme boldgade, bare er det ikke revet ost, men en sovs med masser af revet ost i, der er øverst.

Ingredienser

6 tortillaer (ja – jeg brugte færdigkøbte denne gang – fy)

400 g hakket oksekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 chili

1 dåse flåede tomater

salt, peber

Olie til stegning

Nogle skefulde tacosauce

Ostesovs:

2 spsk smør

2 spsk mel

2 dl mælk

1/4 tsk salt

1/4 tsk chilipulver

200-300 g revet cheddar – smag selv, hvor meget der skal i.

Start med at lave kødfyldet. Svits hakket løg og hakket chili i et par skefulde olie. Hæld kødet i og brun det. Put så knust hvidløg og tomater i. Tomaterne skal lige skæres lidt i stykker, hvis de ikke er hakkede i forvejen. Smag til med salt og peber og lad fyldet simre, mens ostesovsen laves.

Smelt smørret i en gryde og rør melet ud. Spæd med mælken, indtil konsistensen er fin. Lad sovsen koge et par minutter.

Tilsæt salt og chilipulver og rør det godt ud. Kom så osten i og lad den smelte.

Tag nu en tortilla, og læg en stribe kødfyld på. Jeg sneg mig til også at lægge en skefuld tacosauce i. Det var ikke nogen dum ide.

Rul pandekagen sammen om fyldet og læg den i et ovnfast fad.

Når alle pandekagerne er rullet, hældes ostesovsen på,

og fadet sættes i en 180 grader varm ovn i et kvarters tid, indtil sovsen er gylden. Hold øje med, at det ikke brænder på.

 

Skriv et svar