Langtidsbagte grønsager

Det her er noget af det nemmeste, og det passer sig selv, mens man laver sjovere ting. Fadet kan gå med i grillen, hvis man f.eks. langtidssteger en lammekølle eller lignende. Og indholdet kan varieres i det uendelige. Det er kun indholdet i grønsagsskuffen, der sætter begrænsningerne.

Ingredienser:

Hvad man nu lige har – eller har lyst til. Her har jeg brugt bladselleri, gulerødder, løg, forårsløg, champignons og kartofler. Jeg havde også en rødbede, men jeg var bange for, at den ville farve det hele, så den brugte jeg ikke.

Et par stængler frisk timian, salt og lidt olie.

 

Skær grønsagerne i stykker og læg dem i et fad eller lignende, der kan gå i ovnen. Hæld olie og lidt salt på og bland det hele godt.

Dæk fadet med låg eller stanniol og sæt det i ovnen eller på grillen ved ca. 120 grader i et par timer eller tre – alt efter hvor lang tid man har.

Når tiden er gået, kan man lige stikke i grønsagerne for at mærke, om de er møre, men det bør de være efter så lang tid.

Kan spises alene eller smmen med kød, f.eks. grillet lammekølle.

Skriv et svar