Salat med bagt rødbede, butternutsquash, spinat og feta

Denne salat er nok den pæneste, jeg har lavet til dato, men der skal arbejdes med smagen. Man kan ikke se det, men den smagte forbavsende meget af ingenting, så jeg har tilføjet lidt krydderier til den opskrift, jeg brugte første gang.

Ingredienser:

2 rødbeder

½ butternutsquash

3 – 4 stilke frisk timian

salt, friskkværnet peber og en smule spidskommen

olie til bagningen

2 håndfulde frisk babyspinat

100 g græsk feta

Dressing af olie, citron og lidt dijonsennep

Skræl rødbederne

Skær dem over på langs, læg dem i et ildfast fad, gnid dem med olie og drys timian, salt, friskkværnet peber og spidskommen over og dæk fadet med låg eller stanniol.

Halver butternutsquashen (man skal kun bruge halvdelen) og skrab kernerne ud. Skræl den derefter.

Gør det samme ved den som ved rødbederne. Jeg lagde dem i hvert sit fad for at undgå afsmitning af farve.

Sæt begge fade i ovnen ved 200 grader og bag grønsagerne, indtil de er møre. Det kan godt tage en times tid. Køl dem herefter af og skær dem ud i passende tern.

Skyl babyspinaten og læg den i bunden af et fad. Læg rødbede- og butternut-tern ovenpå. Rør eller ryst dressingen sammen af citronsaft, olie og lidt dijonsennep. Det er en smagssag, hvor meget af hver man skal bruge, så der må man prøve sig frem.

Hæld dressingen over grønsagerne og smuldr fetaosten over.

 

 

 

Skriv et svar