Middelhavskrydret lammelår

Da vi i sin tid fik et halvt lam til fryseren, syntes jeg, at køllen var lige stor nok, så jeg skar det nederste stykke af, og det er det stykke, jeg bruger her. Det bliver krydret med en våd rub af citron, oregano og hvidløg.

Ingredienser:

Et stykke lammelår – jeg tror, det vejede 500 g

Rub af:

6 – 7 fed hvidløg

1 spsk tørret oregano

1 tsk paprika

1 tsk revet muskatnød

½ dl olivenolie

saft af 2 citroner

Hæld alle delene til rubben i en lille hakke-snittemaskine.

Hak det hele, indtil det er en jævn masse.

Rids overfladen på lammet, så rubben kan trænge ind. Smør rubben på kødet.

Læg kødet i et fad og sæt det i ovnen ved 180 grader i ca en halv time. Brug helst et stegetermometer. Lammet er rosa, når temperaturen viser 65 grader.

 

 

Skriv et svar