Bagt butternut-squash

Jeg har før sagt, at jeg godt kan lide grønsager, bare de er tilberedt. Med enkelte undtagelser gider jeg ikke spise dem rå. Den her bagte butternut-squash får yderligere smag af en krydderiblanding.

Ingredienser:

1 butternut-squash

Olie til pensling

Krydderiblanding:

½ dl olivenolie

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk salt

1 tsk paprika

½ tsk tørret rosmarin

½ tsk tørret timian

½ tsk chilipulver

Skær butternut-squasen over på langs, skrab kernerne ud og skræl den.

Pensl skærefladen med olie og læd squashen i et ovnfast fad med skæresiden nedad. Pensl også på oversiden. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag squashene i en halv time.

Tag fadet ud, lad det køle lidt af. Læg så de to halvdele på en skærebræt og skær riller i dem – ligesom til hasselback-kartofler – altså ikke hele vejen igennem.

Læg dem tilbage i fadet. Bland olivenolie og krydderier og pensl grundigt – også ned i rillerne. Sæt fadet i ovnen igen og bag endnu en halv time, idet der ind imellem pensles mere kryderiblanding på.

 

 

Skriv et svar