Baba Ganoush – dip af bagte auberginer

Her er en lille hygge-ret, som er ideel som del af tapas – eller meze, som de kalder det i de mere østlige middelhavslande. Den består af bagte auberginer i en dressing af citronsaft og tahin (sesampasta).

Ingredienser:

4 lange, tynde auberginer (de smager bedre end de korte tykke)

Olie

Dressing

½ dl Tahin (det kan købes i velassorterede supermarkeder)

½ dl citronsaft

2 fed knust hvidløg

1/4 tsk stødt spidskommen

½ tsk salt

2 spsk hakket persille

Start med at halvere auberginerne på langs.

Skær små ridser i kødet og pensl med olie og læg dem på bagepapir på en bageplade med skæresiden nedad.

Sæt pladen i en 200 g varm ovn og bag auberginerne i en helv times tid. Man kan mærke på dem, når de er færdige. De skal være fuldstændig bløde.

Skrab auberginekødet ud og kasser skrællen.

Så får men såden en lidt trist udseende masse, men så hakker man den

og blander den med dressingen, som man i mellemtiden har rørt sammen. Og så har man en dejlig krydret dip.

 

Skriv et svar