Kartoffelmoskugler

Her er en rigtig stop madspild-ting. Det er nok ikke den sundeste, men det er svært at være politisk korrekt på alle områder på en gang. Og det smager fortryllende!

Ingredienser:

En rest kartoffelmos

Lidt mozzarella

mel, æg og rasp

ca. 1 l olie til stegning

Hvis kartoffelmosen er blevet stiv, kan man røre en skefuld mælk i for at blødgøre den, men pas på, den stadig kan rulles til kugler.

Tag en klat kartoffelmos, læg et stykke mozzarella på midten,

Og rul den til en kugle. Fortsæt, så længe der er kartoffelmos tilbage.

Rul hver kugle i mel,

æg

og rasp.

Set i bagklogskabens lys, så vil jeg anbefale, at man gentager æg og rasp en ekstra gang, for ellers springer kuglerne læk under stegningen, og kartoffelmosen forsvinder ud i olien, og det er jo ikke meningen.

Så steges kuglerne i varm olie, indtil de er blevet gyldne,

hvorefter de tages op og drypper af på fedtsugende papir.

Jeg glemte at tage et billede, hvor man kan se osten løbe ud, når man skærer kuglen over, men det må jeg se, om jeg kan huske næste gang.

Skriv et svar