Shitake sauce

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi godt kan lide alle slags svampe og bruger dem næsten lige så meget, som vi bruger bacon:-) Der var tilbud på shitake svampe, så det blev til en sauce.

Ingredienser:

1 lille løg

2 fed hvidløg

100 g shitake svampe

smør eller olie til stegning

salt

1 dl rødvin

1 dl bouillon

1 dl fløde

evt. kulør, jævning og citronsaft

 

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Det svitses en lille smule i lidt smør eller olie. Svampene skæres lidt i stykker og hældes i gryden til løgene. Kom lidt salt i.

Når det har simret i nogle minutter hældes vin og bouillon i og det hele skal koge ind i ca. 10 minutter.

Til sidst hældes fløde i, og det fik ærlig talt en underlig kulør, så jeg puttede lidt madkulør i. Og så fik det en lille smule jævning.

Smag til med salt, peber – og måske en lille smule citronsaft.

Skriv et svar