Svinekoteletter med kartoffelpanering

Det her er noget, jeg har tænkt på længe. I stedet for at lave kartoflerne ved siden af, hvorfor så ikke pakke koteletterne ind i dem? Som sagt – så gjort.

Ingredienserne er der ikke mange af:

2 svinekoteletter uden ben

2 ikke for store bagekartofler

En spsk rasp

1 æg

salt og peber

Olie til stegning

Drys koteletterne med salt og peber. Riv kartoflerne og pres det meste af væden ud. Bland raspen i for at tage den sidste væde fra kartoflerne.

Vend koteletterne i sammenpisket æg og så i kartoflerne. Varm olien op på en stegepande og læg koteletterne på.

Steg dem som om det var almindelig panering, men brug en palet, når de skal vendes, for paneringen er lidt skrøbelig.

Jeg må indrømme, at nu har jeg så prøvet det. Det smagte stort set, som om koteletterne var paneret med rasp alene. Dvs. at man ikke rigtig kunne smage kartoflerne. Alt i alt ikke den store åbenbaring.

 

 

Skriv et svar