Salade Nicoise

En dejlig frokostret. Og den laves af ting, som man må formode, at de fleste har gemt I køkken- og køleskabet. Det mest eksotiske er nogle oliven, men de kan jo udelades. Salaten mætter godt, for der er kolde kartofler i.

Ingredienser:

En dåse tun (Der er olie I dressingen, så tunen må godt være i vand)

1 – 2 blommetomater

1 – 2 kolde kogte kartofler

En håndfuld grønne bønner (hvis man burger friske, skal de lige koges et par minutter)

1 kogt æg

10 – 12 sorte oliven

Til dressing:

En del hvidvinseddike

3 dele olivenolie

½ tsk dijonsennep

salt og peber

Kartofler og tomater skæres I passende stykker og lægges I en salatskål sammen med de øvrige ingredienser. Dressingen rystes sammen – her er et brugt syltetøjsglas meget anvendeligt.

Til sidst hælde dressingen over – og salaten kan med fordel spises med brødcroutoner.

Skriv et svar