Rødvinsbraiseret svineskank

Mange løber skrigende væk, når de ser en svineskank. Det er synd, for den er ikke spor farlig. Man skal bare bruge lidt tid på den, så bliver kødet fuldstændig mørt.

Ingredienser:

1 svineskank

Salt og peber

1/4 flaske rødvin

ca. ½ l vand

lidt olie

evt. jævning til saucen

Hvad man har af grønsager – her blev det til:

2 stængler bladselleri

2 gulerødder

et par jordskokker

1 løg

1 porre

Sværen ridses hele vejen rundt på skanken, så smagen kan trænge ind. Drys med salt og peber og brun skanken i olie. Tag den op af gryden igen.

Skær alle grønsagerne i stykker og brun også dem i gryden. herefter lægges skanken tilbage i gryden, oven på grønsagerne. Rødvinen hældes ved, og vandet hældet bagefter. Skanken skal ikke være dækket.

Så lægges der låg på gryden, som sættes i ovnen ved ca. 150 grader i 3 – 4 timer.

Så er kødet så mørt, at det praktisk taget faldet af benet – og det er ikke løgn. Her er benet.

Det fedtede skind kasseres, grønsagerne sies fra skyen, som jævnes til en dejlig sovs, og det benfri kød lægges tilbage til grønsagerne i gryden.

Så er vi klar til at servere sammen med sovsen og måske god gammeldags kartoffel.

 

Skriv et svar