Oksehalesuppe

Når nu det er koldt udenfor, kan man passende varme sig med en god kraftig suppe som denne her. Det er en suppe, jeg kun laver i weekenden, for selv om jeg ikke behøver at stå og kigge på den, mens den koger, er det nu rart at kunne kigge til den en gang imellem – og glæde sig.

Ingredienser:

1,5 kg oksehaler (mine var kalvehaler – men en kalv er vel også en slags okse)

2 gulerødder

1 porre

1 løg

4 fed hvidløg

2 stilke bladselleri

1 lille dåse tomatpure (70 g)

Ca. 2 l vand

salt, peber

1 kvist timian

1 laurbærblad

evt. mere tomatpure, sherry og lidt kinesisk soya til at smage til med

Til servering:

1 porre

1 gulerod

1 stilk bladselleri

 

Start med at krydre halerne godt med salt og peber

og så brune dem godt på alle sider.

Tag dem op og brun grønsagerne, der er skåret i mindre stykker. Rør tomatpure i.

Læg halerne tilbage i gryden, og fyld vand på. Det er ikke sikkert, at alt vandet skal bruges, men det skal dække kød og urter. Læg laurbærblad og timian i, og lad gryden småkoge i ca. 3 timer, indtil kødet næsten falder af benene.

Når de tre timer er gået, tages kød og grønsager op. Smid de udkogte grønsager væk og pil kødet af benene.

Snit grønsagerne til servering meget fint og kom dem i suppen sammen med kødet.

Varm suppen godt igennem og smag den godt til med soya, tomatpure og sherry.

Suppen kan serveres med brød til, f.eks. dette kuvertbrød.

Skriv et svar