Medister i svøb

Det her er ikke min egen ide, men noget jeg så første gang på Pinterest. Jeg kan egentlig ikke forstå, hvorfor jeg ikke har fundet på det selv – for næsten alt bliver jo kun bedre med bacon.

Ingredienser:

350 g medister (jeg brugte min egen)

7 – 8 skiver bacon

6 champignons

1 pastinak

1 gulerod

2 forårsløg eller 1 lille porre

1 rødløg

2 bagekartofler

2 spsk olie

1 tsk tørret timian

½ tsk salt

Man kan selvfølgelig bruge lige de grønsager, man har lyst til. Disse var, hvad jeg havde i grønsagsskuffen.

Medisteren prikkes med en kødnål og pakkes ind i baconskiverne, så den kommer til at ligne en mumie.

Så skæres alle grønsagerne i tern og kommes i en frysepose sammen med salt, timian og olie. Luk posen og “massér” den lidt, så olien bliver fordelt på alle grønsagerne. På den her måde behøver man ikke bruge så meget olie, som hvis man hælder det ud over grønsagerne i et fad.

Så lægger man medisteren i et ildfast fad og hælder grønsagerne ud af posen, så de kommer til at ligge ved siden af pølsen.

Fadet sættes i en 200 grader varm ovn i en halv time. Så vender man pølsen om på den anden side og roder lidt rundt i grønsagerne, og så giver man det en halv time mere.

Mærk efter, om grønsagerne er møre. Hvis de ikke er, skal det selvfølgelig have lidt længere tid. Man skal ikke være bange for, at medisteren bliver tør, for den er godt beskyttet af bacon.

Skriv et svar