Medisterpølse

Der hører også medister til på julebordet. Den laver jeg altid selv. Med al respekt for de mange slagtere, som rent faktisk laver anstændige pølser, så vil jeg altså helst spise en medister, jeg selv har lavet. Kald mig bare mærkelig – det er jeg så vant til.

Ingredienser:

2 kg. svine-nakkefilet
50 g salt
40 g sukker
10 g sort peber
2 løg
2 dl fløde 18 %
4 dl kold bouillon
1 tsk stødt allehånde
5 m svinetarme

Hak svinekødet 2 gange med den mellemste hulskive på kødhakkeren.

Bland det med salt, sukker og peber og stil det i køleskabet til næste dag.

Bland kødet med revet løg, fløde, bouillon og allehånde og rør det godt sammen.


Læg svinetarmene i en skål med lunkent vand i 5 min, så de lige kan løsne sig.

Sæt et pølsehorn på kødhakkeren (kniven og hulskiven er først fjernet). Træk svinetarmen på pølsehornet, kom pølsefarsen i maskinen og kør farsen ud i tarmen.


Det er vigtigt, at man ikke overstopper tarmen og at man undgår, at der kommer luftlommer i farsen.

 

2 kommentarer

  • Nilas

    13. december 2023

    Tak for din opskrift, jeg kan rigtig gode lide medisterpølse, men er samtidig kræsen i forhold til hvor jeg får den fra. Derfor vil jeg til at lave den selv.
    Jeg kan se i flere opskrifter at der indgår spæk, men ikke i din, fungerer det fint blot med nakkefilet uden den bliver tør (jeg steger min medisterpølse uden forkogning)

    Svar
    • marianne

      13. december 2023

      Hej. Jo, hvis bare man følger den fremgangsmåde, jeg beskriver – altså lader kødet stå natten over med salt, sukker og peber – bliver pølsen dejlig saftig.

      Svar

Skriv et svar