Medisterpølse

Der hører også medister til på julebordet. Den laver jeg altid selv. Med al respekt for de mange slagtere, som rent faktisk laver anstændige pølser, så vil jeg altså helst spise en medister, jeg selv har lavet. Kald mig bare mærkelig – det er jeg så vant til.

Ingredienser:

2 kg. svine-nakkefilet
50 g salt
40 g sukker
10 g sort peber
2 løg
2 dl fløde 18 %
4 dl kold bouillon
1 tsk stødt allehånde
5 m svinetarme

Hak svinekødet 2 gange med den mellemste hulskive på kødhakkeren.

Bland det med salt, sukker og peber og stil det i køleskabet til næste dag.

Bland kødet med revet løg, fløde, bouillon og allehånde og rør det godt sammen.


Læg svinetarmene i en skål med lunkent vand i 5 min, så de lige kan løsne sig.

Sæt et pølsehorn på kødhakkeren (kniven og hulskiven er først fjernet). Træk svinetarmen på pølsehornet, kom pølsefarsen i maskinen og kør farsen ud i tarmen.


Det er vigtigt, at man ikke overstopper tarmen og at man undgår, at der kommer luftlommer i farsen.

 

Skriv et svar