Machaca kødfyld til tacos

Der skal egentlig bruges et helt stykke kød, og så skal det slow-cookes i 8 timer, men jeg tog for en gangs skyld den lette udvej og brugte hakket kød. Så kunne jeg “nøjes” med 1 – 2 timer.

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
4 spsk Olie
2 spsk engelsk sovs
saften af ½ citron
1 dåse flåede tomater
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1 jalapeno chili
1½ dl oksebouillon
1 tsk tørret oregano
1 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
½ tsk salt
½ tsk peber

Start med at brune kødet i olien. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Væden fra tomaterne skal også med, og måske skal tomaterne hakkes lidt i stykker.

Læg låg på og dæmp varmen, så det lige akkurat bobler en lille smule. Lad gryden stå og passe sig selv i 1 – 2 timer. Smag evt. til med lidt ekstra salt og peber. hvis man gerne vil have lidt mindre væde, kan man koge retten i nogle minutter uden låg, så væden kan fordampe.

Kan med fordel serveres med soft-tacos og mexicanske ris.

 

Skriv et svar