Champignonsauce med parmesan

Denne sauce er anvendelig til meget forskelligt kød. Jeg fik dog lidt kritik af størrelsen på champignonskiverne. Men dem kan man jo lave mindre, hvis man har lyst til det.

Ingredienser:

Olie

1 løg

2 – 3 fed hvidløg

1 spsk hakket persille

300 g brune champignons

10 g smør

50 g friskrevet parmesan

1 dl tør hvidvin

2 dl fløde

Salt, peber og lidt citronsaft efter smag

Løg og hvidløg hakkes fint og svitser let i olien. Persillen hældes i, og det steger i nogle minutter, til løgene er blevet klare.

 

Så skæres champignonerne i skiver – større eller mindre – alt efter temperament – og tilsættes. Når det har simret lidt, lægges smørret i midten og får lov til at smelte.

Champignonerne steger møre, og der hældes hvidvin og fløde ved. Det hele koger nogle minutter, og så tilsættes den revne parmesan. Når osten er smeltet smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Saucen koger lidt ind, indtil man synes, den har en passende konsistens. Og ja – jeg kan jo egentlig godt se, at de champignons var en anelse store!

 

Skriv et svar