Bagte æg

Eller om man vil – Oeuf en cocotte, som de siger i Frankrig. Fyldet kan varieres i det uendelige. Det er mere eller mindre bare et spørgsmål om, hvad der befinder sig i køleskabet. Det eneste, der er obligatorisk, er æg – ellers er titlen misvisende.

Ingredienser til 2 stk:

2 æg

1 skive skinke

2 små kvalitetspølser – jeg brugte chorizo

1/4 rød peberfrugt

1/4 gul peberfrugt

2 skiver ristet brød

Skinken skæres i strimler og lægges i bunden af to ramekiner.

Pølserne skæres i skiver og steges på en pande sammen med strimler af peberfrugt.

Når det er stegt, fordeles det i de to forme,

og der slås et æg ud oven i hver.

Formene bages i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. Hold øje med, når hviden er stivnet.

Serveres med et stykke ristet brød

Skriv et svar