Grydesuppe

Som så mange andre af min frembringelser, er denne også opstået ved et tilfælde, – måske som følge af dovenskab – eller måske har andre faktorer spillet ind.

I bund og grund er det en gryderet, som har konsistens som en kraftig suppe, og som  spises af dybe tallerkener og med ske. Første gang var det vist kun, fordi jeg ikke havde lyst til at bruge jævning, men efterhånden er den blevet en fast bestanddel af vores repertoire.

Ingredienser til 2 personer.

300 g skært oksekød i tern

lidt olie til stegning

100 g bacontern

1 lille løg

2 fed hvidløg

1 chili – med eller uden kerner – bestem selv

1 rød peberfrugt

1 stængel bladselleri

2½ dl bouillon

1 dl fløde

salt og peber efter smag

Jeg var så heldig at have nogle tern af oksemørbrad, så de skulle jo ikke stege med resten af retten i en time, så derfor brunede jeg dem og tog dem op, og så tilsatte jeg dem først igen lige før serveringen.

Men bortset fra det, så er fremgangsmåden som følger:

Brun kødet i olien og tag det op.

Svits bacontern, løg, hvidløg, chili, peberfrugt og bladselleri i nogle minutter

hvis man nu ikke som jeg brugte oksemørbrad, men noget mindre mørt kød (som altså er lige så anvendeligt), så tilsætter man kødet nu, og lader det svitse med.

Hæld bouillon og fløde ved og lade hele arrangementet simre i en times tid.

Retten smages til med lidt salt og peber, og så er det, at man lader være med at jævne den, men i stedet serverer den i en dyb tallerken sammen med et stykke af den bedste baguette

 

Skriv et svar