Pitabrød

Hjemmebagte pitabrød er hverken særlig tidskrævende eller besværlige at lave, og de slår de færdigkøbte med mange længder.

Til 8 pitabrød:

25 g gær

3 dl lunkent vand

1 tsk salt

Et nip sukker

450 g mel + lidt til æltning

Start med at smuldre gæren og røre det ud i vandet. Tilsæt så sukker, salt og mel.

Ælt det hele sammen til en ensartet dej, og lad den hæve tildækket i en halv time.

Del dejen i 8 lige store dele og form 8 runde boller.

Disse boller rulles nu flade med en kagerulle og lægges på en bageplade. Brug bagepapir, så de er nemmere at få af igen.

Pitabrødene skal efterhæve i 15 min, og imens tændes ovnen på 220 grader varmluft.

Man kan pensle med lidt vand, inden man sætter dem i ovnen. De skal bage i ca 10 minutter.

Og helt uden hokuspokus får de de fineste lommer i midten.

Skriv et svar