Grillet svineryg

Der var tilbud på en dobbelt svineryg af pattegris. Jeg har aldrig set sådan en før, så det var vi da nødt til at prøve.

Vi købte en svineryg på ca. 4 kg. Det lyder af meget, men meget af det er jo ben. Dyret blev ridset efter alle kunstens regler – her er det godt med en MEGET skarp kniv, for spæklaget er ikke ret tykt, så hvis man skal bruge for mange kræfter, skærer man ned i kødet også.

Så blev det gnedet grundigt med salt og lagt i grillen ved 180-200 grader indirekte varme.

Den skal stege ca. 2 timer, eller indtil et stegetermometer viser 75 grader.

Så tages den ud af grillen og skal lige have lov at ligge 10 minutter og samle sig,

hvorefter man skærer kødet at benene, og i løbet af kort tid ser stegen sådan ud:

Og den er så lækker, at efter endnu et par minutter har man dette tilbage:

Det var bestemt ikke nogen dårlig ide.

PS.: Vi var 4 personer.

Skriv et svar